X

Ardei iute: Când ai cea mai mare nevoie să îl consumi

Ardei iute: Când ai cea mai mare nevoie să îl consumi. Ardeii iuți sunt un depozit de vitamine, minerale și oligoelemente. Ei fac parte din hrana noastră, completează felurile principale de mâncare sau acționează ca gustări complete.

Ardeii, în ciuda faptului că sunt compuși în proporție de peste 90 la sută din apă, au niveluri record de substanțe nutritive printre alte legume. Cu o utilizare adecvată, îmbunătățește imunitatea și are un efect pozitiv asupra sistemului nervos și digestiv.

CITEȘTE ȘI: Unguentul de ardei iute pe care îl poți prepara acasă: Ameliorează durerile de spate și intensifică circulația sangvină

Ardei iute: Când ai cea mai mare nevoie să îi consumi

Ardeiul este bogat în vitaminele A, B, C, PP, fier, betacaroten, magneziu, potasiu și, cel mai important, capsaicină, care îi conferă fructului picanterie.

Aceștia conțin cantități mari de capsaicină

Astfel că sunt considerați un agent antibacterian și antiviral foarte puternic. Piperul poate fi folosit pentru a preveni răcelile și alte afecțiuni similare.

Ardeiul roșu iute crește pofta de mâncare și stimulează stomacul.

Are un ușor efect laxativ.

În contact cu ardeii iuți, organismul eliberează adrenalină și endorfine, care ajută la combaterea depresiei și a anxietății.

Ardeiul roșu iute scade nivelul de zahăr din sânge, îmbunătățește vederea și ajută la pierderea în greutate.

Când sunt ardeii iuți extrem de dăunători?

Soiurile de ardei iute cu conținut ridicat de capsaicină sunt atât de iuți încât îți vor arde chiar și pielea. Acest tip de ardei este cel mai periculos pentru toate zonele mucoaselor. Merită să ne amintim că orice contact cu ei este periculos. După ce ați gătit, spălați-vă bine mâinile și toate suprafețele cu apă rece.

Ardeii iuți sunt contraindicați pentru utilizare de către copiii care suferă de alergii, femeile însărcinate și care alăptează, persoanele cu hipertensiune, boli de ficat, stomac și rinichi.

Utilizarea ardeiului roșu

Toate tipurile de ardei roșu sunt utilizate în mod activ în gătit, în special în America Latină și în țările asiatice fierbinți. Ardeii sunt uscați, măcinați, murați, adăugați la mâncăruri prăjite sau la cuptor, afumați și adăugați la sosuri picante.

Ardeii iuți joacă, de asemenea, un rol important în medicină. Soiurile picante sunt folosite în analgezice, cum ar fi plasturi, pansamente și tincturi. În cazul unei circulații insuficiente a sângelui la nivelul picioarelor, se folosesc băi fierbinți cu o soluție de piper negru. De asemenea, este folosit pentru a trata migrenele.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea picantă, aliatul inimii. De ce trebuie să mâncăm ardei iute, usturoi, chili şi turmenic

Iar tincturile de piper și doar piper – pentru orice fel de șoc, leșin sau atac de cord.

Consumul de ardei iute reduce, de asemenea, riscul de deces din cauza atacului de cord, precum și al cancerului. Capsaicina se găsește într-un spray usturător care este adesea folosit pentru autoapărare. De asemenea, protejează perfect cultura împotriva dăunătorilor mici și a animalelor mari care pot amenința cultura, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro